Jadłospis na dni:

24.02 - 28.02.2020 r. 

 

DZIEŃ OBIAD
PONIEDZIAŁEK

Szpinakowa z ziemniakami, jarzynami1 i mięsem

Makaron z serem

Kompot truskawkowy

WTOREK

 Rosół z makaronem2, jarzynami1 i mięsem

Stek wieprzowy2,3

Ziemniaki

Mizeria

Kompot jabłkowo - rabarbarowy

ŚRODA

Pomidorowa z ryżem i jarzynami1 na maśle

Jajko3 w sosie chrzanowym

Ziemniaki

Marchew z groszkiem2

Kompot jabłkowo - śliwkowy

CZWARTEK

Fasolowa z ziemniakami, jarzynami1 i mięsem

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną

Ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy

PIĄTEK

Kalafiorowa z jarzynami1 i mięsem

Ryba smażona2,3,4

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej z marchwią

Kompot jabłkowy

W jadłospisie zaznaczono podstawowe alergeny pokarmowe (legenda).

Wszelkich informacji udziela intendent.

Podstawowe alergeny pokarmowe:

1. seler

2. zboża zawierające gluten

3. jaja

4. ryby

5. łubin

6. mleko

7. mięczaki

8. musztarda

9. orzechy

10. ziarno sezamowe

11. skorupiaki

12. soja

13. dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)